side--wards

4 Comments »
"hang tggu ap lg?kejaq laa"
"eh?laaa x habaq pun.."

okeh.as currently n continuosly living my-fully-loaded-blissful-life as successfully housedaughterly, other than mgadap lappy smpey kebas bulu mata, o bukak kipas super laju ntuk tlg selakkan bhn2 bacaan sampey lenguh telinga, o pusingan formasi bunga lalang dr ruang tamu ke stor pujaan, o bukak peti ais smbey mengimpikan rumah idaman di kutub selatan n bemcm2 lg tabiat suci seorang anak dara millenium era, ak jga sering disajikan drama percuma dr kwsn kejiranan baru ini.krn kekurangan masa y diisi dgn berbagai ektiviti berfaedah ku sepnjg hari maka kekurangan masa ku ntuk menegur sapa jiran-jiran baruku ini maka kekurangan pengetahuan la perihal kehidupan jiran-jiran baruku ini.namun begitu sering kali terjadi perbualan/kutukan/komen/pertanyaan tanpa jwpn/lawak bodoh/lawak separa kelakar/lawak kurang bangang y scra x sengaja n scra langsung ak dengari dr blakang dapur y mnjd tmpt berdrama manusia2 y tdk kuketahui peringkat umur mereka dgn jelasnya spt y tlh dijelaskn di atas krn kekurangan masaku.contoh?

"eeey bau mcm hangit kan dy ne masak?"
"makcik ne msk ntuk tengahari ka mlm ah?"
"weh org kt dapuq ne psang lagu korea la pulak weh"
"ceh gaya nak hujan dy baru nk basuh baju"

mmg.ad rasa nyampah dgq.ad rasa nk jerit=sukati ak la!.ad rasa nk tegelak.ad rasa syok pulak.haha.y bestny umah blakang ne bnyk binatang peliharaan.ad akuarium[so mestila ad ikan kan?].ad kucing[sbb dgr bnyi mngiau].ad jgk sangkar laen[tp taktaw isi ap].tp paling best ad arnab.yeah!!sgt comel gebu kiut menarik n best![tetibe google sat psl rabbit.heee]

berbalik pd pokok pngkal asas simpul pebincangan=hari2 arnab tu dilepaskan.kdg2 smpey msuk hlmn p dok nyorok tepi pokok buluh ayah.kdg2 smpey lps ke smpang jln.kdg2 tmbul idea bernas lampu nakal atas kepala nk bg umpan arnab tu msuk dlm umah pastu peluk smpey penyet.haha.sgt comei lah.i am google-ing gamba2 rabbit but not sooo rajin la nk kaji langkah2 penjagaan sahsiah pemakanan mahupun kesihatan menatang trsebut.maka kdgkala ak rajin jg memikekan awat depa rajen dok p lps anak arnab tersebut bg dy jln2 n lps tu sebok2 nk tgkp balek.tp yelah.rajin memike hny tggl rajin memike lah.lima pat minit suda.kan?sampaila tengahari tu...

"hang tggu apa lg?kejaq laa"
"eh?laaa x habaq pun.."
"p la tgkp dia satgi lepaih tgh jalan..."
"tp mama kata jgn dok bg dia takut satgi dia lari.."
"la ne dia dok lari dah lah"
"owh"

"buat apa kita lepaih dia?satgi hok jenuh nk tgkp balek tu kita jgk.."
"tu la hang xtaw..."
"pasaipa weh?"
"ne nama dia training lah.nk ajaq menatang tu kenai tmpt dia ka dak"
"ceh!sampai la neh pun dok x kenai situ gak"

gelak

"dak la.saja lepaih dia pun baguih jgk.bg cari mkn sndri.bg kluaq2 umah sat.hang maw ka dok teperok dlm tu ja?"
"ow ne mcm latihan la heh?baru aku taw..."
"dak jgk.ada lg sebab dia."
"apa lg weh?"
"haha.saja.syok apa men kejaq2 dia.haha.kan?"
"wooo hang saja buli aku la?ceh x guna!"

haha
tu binatang.subjek kali ini adalah arnab y comel ya tuan2 n puan2.ap kata kita tukaq jd hati sbg eksperimen hari ini.nak?meh kita try test cuba uji rashid tengok.

okeh.pembolehubah dimalarkan adalah subjek tersebut sendri=hati.step 1st kita didik dia=perap ngn acuan ngan ramuan.pastu kita test.lepaskannya bebas d dunia y penuh cabaran[chewwwah].menguji ketangkasan n kecekalannya mncarik jln pulang.or sekurang-kurangnya tahu n tdk lupa asal-usulnya bwat pedoman spnjg hayunan lgkh kaki.hem.walocemanasekalipun setiap pelepasan perlu ad pembolehubah bergerkbalas=backup plan.plan B o plan C o plan D o plan E kuasa 2 n seterusnya.memantau n mengejar kmbali setiap pelepasan.

dgn itu ak merayu=teman2.kejarlah ak andai ak ter-lari jauh.lihatlah ak kiranya ak ter-lepas pndang.bangunkan ak tika ak ter-sadung jatuh.bantuin ya dong~

hipotesis=every road hold a long way.but.falling is part of the fun.
dis is not lyk lari-lari daki gunung ntuk jatuh guling2 as de fun part, eh tp best gak idea tuh eh?ah sonoknyee kejar arnab~terlihat spongebob mngejar obor-obor

sidewards=arnab jiran

konklusyen=its gonna need more than a fist.to enlighten an ignorant.bersedia meng-KEJAR-dan-di-KEJAR!

4 Responses to "side--wards"

syaimaa' Says :
April 24, 2010 at 5:00 PM

salam
ho amazing!
menarik dan tertarik dgn post ini.
boleh pulak kan dari arnab, jadi hati.
hehe.
mabruk!
ni namanya hidup bersama islam.
hehehe.

buat lagi post cemni eh!
hahaha
ana sukeeee~~~~ \(^o^)/

ngeeee :D

Anonymous Says :
April 24, 2010 at 11:38 PM

sejauh manapun kita pergi
sejauh manapun kita melangkah
walau mcmnapun akal kita cuba mencari sesuatu yang lain

kalau hati kita tetap pada Yang Satu
akhirnya kita kembali ke situ jua

kan?

~atiQyUdin~ Says :
April 25, 2010 at 1:03 AM

syaimaa

sekadar konotasi efektif dr persada alam sekeliling saja lah

[sambil tersipu malu]

haha

~atiQyUdin~ Says :
April 25, 2010 at 1:05 AM

miss anonymous

yu speak my mind!
sgt betol n timekaseh~

Post a Comment