of which-name-is-"T"

3 Comments »


i dont like riding a bus.

no.i actually dont like riding a-long-travelling-bus-from KL to kedah-which-name-is-"T".

no.i actually dont like riding a-long-travelling-bus-from KL to kedah-which-name-is-"T"-on a middle of semester short holiday bilamana jadual x sama dgn org lain menyebabkan date exam mid y besepah dan tiket y lewat kerana raya sesuatu kaum n everytime i took that bus-which-name is-"T" itll end up rosak/lewat/sesuatu y x kena brdekatan my seat.


p/s:HATE is a strong word.

it all started back there from matrix.it was the 1st n last that i took the night-bus-which-name-is-"T" dr n9 ke kedah which end up 
lewat sejam beserta kerusi y sgt sempit [luckily it was next to a girl] beserta penghadang kerusi y longgar n lg menyedihkan penghadang itu patah pd tgh mlm mnyebabkan bus berhenti d tepi jalan n the conductor checking every seat to found out it was my seat n some of them fussing about a girl who sleep sooo ganas smpai patah penghadang kerusi sblum smbung tido balek n i end up didnt sleep for the rest of the night handling myself from jatuh begolek-golek tgh bas krn tamatnya riwayat penghadang besi at my seat.yes i mean for the rest 6 hours of the night.oh n did i mention that the aircond is working perfectly except for two seats at the front row.u dont wanna guess whose seats anyway kan?

oh wait.it wasnt the 1st n last.bcos the last time that i wud take a-long-travelling-bus-from KL to kedah-which-name-is-"T" wud be this very last time.haha.n to think that i even answer their survey nicely.duh.

[ulang balek perenggan 3]
krn exam y lewat eh silap krn tiket bus selain "T" suda abes ak tpksa ambek the-2pm-bus-which-name-is-"T"-from KL to kedah tetapi agak lega krn surprisingly sama bas dgn fafa y juga terpaksa ambek tiket bus "T" krn tiket bus y laen suda abes, bgeraklah kami seawal 10 pagi menuju terminal putra ntuk ke Kl sentral y sesak, mkn cepat2, took a cab with the road that jammed cats n dogs only to arrive at duta tepat 1.44pm, solat cepat2 n berdiri dpn platform 4 at exactly 1.57pm to found out that even 10am-bus-which-name-is-"T"-from KL to kedah pun belum sampai.

so we make friends with all the girls from 10am-and-2pm-bus-which-name-is-"T" [actually merungut n bercerita psl sejarah baek dan buruk bus-which-name-is-"T"], make friends with makcik tukang jaga toilet sbb semua org masuk toilet at least 3 times n seap bertuka-tuka minyak cap kapak n cap burung, bwat pakcik2 y pakai baju seragam bus-which-name-is-"T" kt kaunter mikrofon naik angin sbb tny "bila bas kedah nak sampai?" lebih dr 10 kali, habiskan a-376-page-novel, 2 botol air masak, 3 bijik pau Ain berbagai perisa, 1 bekas clorets, berjalan ke setiap platform 1 smpai 10 ntuk buktikan kejujuran pakcik2 kt kaunter bus-which-name-is-"T", meringankan tugas makcik cleaner dgn kutip sampah kt setiap platform smpai bersih oh well sebenarny sbb kami ramai2 bwat halaqah besar y bising smpai makcik cleaner x brani dekat haha lets scratch this, meriuhkan pakcik kedai runcit dgn bca dan komen semua mags y x dibungkus dgn plastik kt rak kedai, dan mcm2 lg aktiviti y menyihatkan maka ketika sdg berkira-kira ntuk membeli pau bwat kali ke-2 bus-which-name-is-"T"-from KL to kedah pun smpay pd jam 4.45pm.

n menariknya semua pnumpang ke kedah x kira jam 10am 12pm 2pm [even 5.3pm pun naek] boleh naek n pilih tmpat sesuka hati.n lebih menarik semua penghadang telah dicabut seolah-olah-tawu-bhwa-pempuan-ganas-y-tido-smbil-cabut-penghadang-kerusi-tu-ad mnjadikan kerusi tidak lg sempit, aircond y berfungsi dgn baek, n seronoknya duduk sebelah fafa n not someone from an unknown person n gender, tgk movie dan besembang seolah-olah bas sendiri dgn riuhnya dan tiba dgn selamatnya di kedah pd jam 11.25pm.


even its still the-bus-which-name-is-"T", ak x pyh pun naek y asalnya double-decker y extra serabut, sbb depa bg bus y [agak] bole tahan la jugak, dpt kerusi y lebih besar n x sempit, beautifully functioning air-cond, pnghadang pn takde x pyh susah2 nak tlg cabutkan, sit next to my friend, n walopun ak serabut2 n fussing about getting home early that day, sbenarnya takdak org pn kt rumah, semua org keluaq p kenduri kt kola nerang.haha.maka ak sbenarnya x pyh penat2 pun kecoh2 nak sampai awal.haih~


so once again, HE did know best.


i want this but HE put it to that.
so once again, i learnt my lesson.


still.it wud be the last time that ill take a-long-travelling-bus-from KL to kedah-which-name-is-"T".[muahahahaa]

3 Responses to "of which-name-is-"T""

fm Says :
February 4, 2011 at 5:34 AM

well expressed. hehe

hma Says :
February 6, 2011 at 12:32 PM

very well expressed! hehe
*ulang ayat imah*

T for tiqqi perhaps?hee

~atiQyUdin~ Says :
February 14, 2011 at 4:30 PM

hahaha
balek umah haritu terus taip mmg overly expressed pun ad
[smug smiley]


kuzeri
why wud i dont like riding bus which name is tiqqi?hahaha
btw bile nak un-private kan blog?saye nak bcaaaa

Post a Comment