"orang tu"

2 Comments »


maka genaplah 4 bulan 22 hari blog ini telah me-nyampah-kan bnyk pihak.kulihat ramai y singgah menyapu, memberus, membising n meninggalkan litel voice kt kotak hijau sebelah walopun hari-hari ak seakan lupa -sebuah-taipan-di-pintu-sebelah- ini wujud.mmg hari-hari kujentik kibot ini.hari-hari kujeling moniter ini.tp hari-hari pintu sebelah ini tidak tertaip.apelah dayaku....


few days of 2011 bnyk melontarkan adegan/anekdot/situasi/kejadian/peristiwa y baru, x terduga, melampau-lampau, meng-sedihkan, mengharu-birukan, menggembirakan, meng-kacau-bilaukan, melompat-lompat, menjerit-lantunkan, melonjakkan, merobohkan, mengherankan, mengkejutkan, meng-macam-macam lg n y biase-biase pun ad.
[perenggan ni xdak motif pun.saja suka2.hahaha.kena tipu-baca]

dan pasaipa tajuk post kali ni bertajuk seperti tajuk post tersebut?pasai pekataan tu lah y mnjd ranking pling selalu lalu kt otak pd awal sem neh.sapa "orang tu"?kenai dak?alaaah "orang tu" laa."orang" y kita nak jadi tp x jadi-jadi tu.ataupun "orang" y kita kena jadi tp kita xmau jadi lagi.ataupun "orang" y kita wajib jadi tp kita susah nak jadi tuh.ataupun senang cita singkatannya "orang tu".





"orang tu" vs "orang ni"

orang ni=aku
orang tu=orang tu la

ak bukan "orang tu".sbb ak "orang ni".
ak nak jugak la jd "orang tu" tp ak cuma "orang ni"
kalo nak jd "orang tu" kena tinggal "orang ni"
x bole bwat ni.kena bwat tu.
kena ubah "orang ni".kena ikut mcm depa2 y mcm "orang tu"
tp kdg2 ak takmo lg jd "orang tu" sbb ak sayang "orang ni"
tp ak rasa ak kena jugak jd "orang tu" sbb ak x selamanya boleh jd "orang ni"


ak nak jd "orang tu" tp "orang ni" ak susah nak buang.


tp sudahnya "orang tu" lah y DIA sayang."orang tu" lah y DIA angkat."orang tu" lah y DIA pilih."orang tu" lah y DIA nak."orang tu" jugak lah y DIA ganjar.


"orang ni" x ke mana.


.....but perhaps you hate a thing and it is good for you; and perhaps you love a thing and it is bad for you.and He knows, while you know not.....
2:216

~hai "orang ni"!!bersyukurlah engkau diuji dgn ujian.bukan diuji dgn tdak menguji!~
jom jd "orang tu"?

2 Responses to ""orang tu""

hma Says :
January 7, 2011 at 1:54 PM

pening sebentar~

jadi orang2 boleh?

~atiQyUdin~ Says :
January 7, 2011 at 4:03 PM

kuzeri!nak jga sawah padi ke?
hahaha

Post a Comment